UPOZORNĚNÍ: Máme nový e-shop a ladíme poslední detaily. Pro přihlášení do Vašeho účtu si prosím obnovte Vaše heslo.
Javascript ve vašem prohlížeči se zdá být vypnutý. Pro optimální funkčnost webu je nutné ve vašem prohlížeči zapnout Javascript.
Potvrďte svou zemi
Vstup na tyto stránky je povolen pouze osobám starším 18 let.
VÍNO
Barva
Nejoblíbenějšíodrůdy
Vinařství
Oblíbené
Země
KOLEKCE VÍN
BARVA
OBLÍBENÉ
Vše dovnitř: VÍNO
chevron-right
Všechna vína
Novinky
TOP30
Výprodej
Dárky
Prosecco
Bílé
Vše dovnitř: Bílé
Suché
Polosuché
Polosladké
Sladké
Červene
Vše dovnitř: Červene
Růžové
Vše dovnitř: Růžové
Hibernal
Chablis
Chardonnay
Chianti
Malbec
Merlot
Pálava
Pinot grigio
Primitivo
Ryzlink rýnský
Ryzlink vlašský
Sauvignon
Solaris
Veltlínské zelené
Krist
Kendermanns
Carlo Pellegrino
Uherek
Schloss Wachenheim
Mikrosvín
Weinwurm
Ponte
Hort
Spěvák
Mokruša
Burrlein
Carl Jung
Cin&Cin
Akční kolekce
Salon vín
Letní vína
Archivní vína
Česko
Francie
Itálie
Španělsko
Izrael
Německo
Rakousko
Gruzie
Šumivé víno
Vše dovnitř: Šumivé víno
Sekt
Champagne
Frizzante
Crémant
Cava
Pét-nat
Fortifikované víno
Vše dovnitř: Fortifikované víno
Portské
Marsala
Naturální víno
Vše dovnitř: Naturální víno
Bio víno
Pét-Nat
Nesířené víno
Alkohol
Vše dovnitř: KOLEKCE VÍN
Vše
Kolekce bílých vín
Kolekce červených vín
Kolekce růžových vín
Kolekce mix
Nejprodávanější kolekce
Bublinky
Riesling
Nejmedailovější kolekce
Vinné párování
NEALKOHOLICKÉ VÍNO
EXKLUZIVNÍ VÍNA
Zaplatit prostřednictvím vašeho účtu.
Tento formulář je chráněn pomocí reCAPTCHA – platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.
Zaplatit jako nový zákazník.
Registrace přináší řadu výhod:
5 položek
Věrnostní program - ZLATÁ úroveň.
Ve světě alkoholických nápojů je jen málo procesů tak zásadních a zajímavých jako destilace. Destiláty, často označované jako lihoviny, jsou páteří alkoholového průmyslu. Ve Víno-klubu jsme si pro Vás připravili malé naučné okénko o destilátech a procesu jejich výroby.
Metoda destilace sahá až ke starověkým civilizacím, jako byli Babyloňané a Egypťané. Rané destilační techniky se používaly hlavně k léčebným účelům, kdy se z rostlin získávaly esenciální oleje. Teprve ve středověku se však destilace začala používat pro výrobu nápojů. Alkoholické nápoje jako whisky a brandy mají svůj původ právě v evropských klášterech této doby.
Podstatou destilace je oddělování čistého alkoholu (ethanolu) od destilační směsi. Klíčové složky používané v destilační směsi se liší v závislosti na vyráběném destilátu. Například pro výrobu whisky se používají obiloviny, jako je ječmen nebo kukuřice, zatímco základem pro rum je cukrová třtina. Metody jsou často upravovány v závislosti na výsledném množství. Domácí aparatura je většinou kotlíková, ve větších provozech se nejčastěji potkáme s destilačními kolonami.
Destiláty jsou základem široké škály lihovin, které se konzumují po celém světě. Toto jsou jedinečné vlastnosti některých z nich:
V posledních letech si získaly oblibu řemeslné palírny, které nabízejí jedinečný a řemeslný přístup k výrobě lihovin. Tyto menší nezávislé palírny často experimentují s neobvyklými přísadami a metodami zrání, což vede k výrobě vysoce kvalitních destilátů v limitovaných edicích, které oslovují znalce i sběratele.
I destilační průmysl se vyvíjí s ohledem na udržitelnost a inovace. Stále více se prosazují postupy šetrné k životnímu prostředí, jako jsou energeticky úsporné destilační přístroje a snižování množství odpadu. Kromě toho experimentování s novými přísadami a technikami zrání stále posouvá hranice možností ve světě lihovin.