UPOZORNĚNÍ: Máme nový e-shop – děkujeme za trpělivost, ladíme poslední detaily!
Javascript ve vašem prohlížeči se zdá být vypnutý. Pro optimální funkčnost webu je nutné ve vašem prohlížeči zapnout Javascript.
Potvrďte svou zemi
Vstup na tyto stránky je povolen pouze osobám starším 18 let.
VÍNO
Barva
Nejoblíbenějšíodrůdy
Vinařství
Oblíbené
Země
KOLEKCE VÍN
BARVA
OBLÍBENÉ
Vše dovnitř: VÍNO
chevron-right
Všechna vína
Novinky
TOP30
Výprodej
Dárky
Prosecco
Bílé
Vše dovnitř: Bílé
Suché
Polosuché
Polosladké
Sladké
Červene
Vše dovnitř: Červene
Růžové
Vše dovnitř: Růžové
Hibernal
Chablis
Chardonnay
Chianti
Malbec
Merlot
Pálava
Pinot grigio
Primitivo
Ryzlink rýnský
Ryzlink vlašský
Sauvignon
Solaris
Veltlínské zelené
Krist
Kendermanns
Carlo Pellegrino
Uherek
Schloss Wachenheim
Mikrosvín
Weinwurm
Ponte
Hort
Spěvák
Mokruša
Burrlein
Carl Jung
Cin&Cin
Akční kolekce
Salon vín
Letní vína
Archivní vína
Česko
Francie
Itálie
Španělsko
Izrael
Německo
Rakousko
Gruzie
Šumivé víno
Vše dovnitř: Šumivé víno
Sekt
Champagne
Frizzante
Crémant
Cava
Pét-nat
Fortifikované víno
Vše dovnitř: Fortifikované víno
Portské
Marsala
Naturální víno
Vše dovnitř: Naturální víno
Bio víno
Pét-Nat
Nesířené víno
Alkohol
Vše dovnitř: KOLEKCE VÍN
Vše
Kolekce bílých vín
Kolekce červených vín
Kolekce růžových vín
Kolekce mix
Nejprodávanější kolekce
Bublinky
Riesling
Nejmedailovější kolekce
Vinné párování
NEALKOHOLICKÉ VÍNO
EXKLUZIVNÍ VÍNA
Zaplatit prostřednictvím vašeho účtu.
Tento formulář je chráněn pomocí reCAPTCHA – platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.
Zaplatit jako nový zákazník.
Registrace přináší řadu výhod:
Kaltern - Quintessenz - Kalterersee Classico Superiore - Alto Adige DOC KL.19
Kaltern
Červené, Suché
Itálie, Alto Adige
Tiché
Schiava
Doc
2022
0,75 L
Středně Vysoký Obsah Alkoholu - Do 14,5 % Obj.
589 Kč
Věrnostní program - ZLATÁ úroveň.
Dostupnost:
Awards and distinctions
Rulandské šedé (známé také jako Ruländer) je nejrozšířenější odrůdou bílého vína v Alto Adige. Kombinace teplého klimatu a chladných nocí ve fázi zrání dává vína s dobrou strukturou a příjemnou svěžestí.
Hrozny odrůdy Schiava pochází z vybrané vinice u Svatého Josefa se starými keři a jižní expozicí v nadmořské výšce 230 - 500 metrů. V podloží se nachází teplo pohlcující, hlinitý, křídový štěrk.
Vinifikace: kvašení na slupkách při teplotě 25 °C, desetidenní prodloužená macerace, jablečno-mléčné kvašení a šestiměsíční zrání na jemných kalech v cementových tancích a velkých sudech.
Existuje víno, které má ve vůni cukrovou vatu a překvapivě se nevyrábí z hroznů cukrové vaty ;-) Vyrábí se ze speciálních hroznů, o kterých jsme nejspíš nikdy neslyšeli... italská Schiava je skupina několika odrůd, z nichž nejkvalitnější se nazývá Schiava Gentile. Vína jsou sladce aromatická a lehká s vůní připomínající cukrovou vatu a růže. Dále můžete objevit jahody, maliny, růžové bonbóny, citron a kouřové tóny.Skvěle se hodí ke krevetám, kuřecímu masu a tofu, zejména k pokrmům jihovýchodní Asie, které obsahují bazalku, zázvor, galangal a další aromatické bylinky.
Kdybyste se dnes zeptali místního vinaře na víno, které voní jako cukrová vata, nejspíš by vás ze svého sklepa vyhnal. Italové nemají toto přirovnání rádi. Vína ze Schiavy mají krásnou vůni růže, potpourri, jahod, parfému, žvýkačky a ano, cukrové vaty. Italské odrůda Schiava („Ski-ah-vah“), která se někdy nazývá Vernatsch, Black Hamburg (v Anglii) nebo Trollinger (v Německu), se vyskytuje především v nejsevernější italské vinařské oblasti Alto Adige v Alpách.Schiava je lehké červené víno (jako Rulandské modré) s vůní cukrové vaty, jahod, žvýkaček a citronových bonbonů. Víno je jemné a má lehkou barvu. Na patře jsou chutě poměrně jemné a výrobci v Alto Adige často vyrábějí suchý styl, aby nezatěžovali chuťové buňky sladkostí, která je již zajištěna vůní. Obsah alkoholu bývá o něco nižší (~12 %), protože hrozny rostou převážně v chladnějším klimatu.
Zimní měsíce roku 2022 byly výrazně chudé na srážky. Teprve duben přinesl výrazné srážky a poněkud doplnil spodní vody. Květen byl jedním z nejteplejších v historii a výrazně podpořil vegetaci. Celé léto bylo poznamenáno suchem a připomínalo léta 2003 a 2015. Dozrávání hroznů postupovalo rychle a již 24. srpna byly do vinařství dodány první hrozny. Protože ani podzim nepřinesl téměř žádné srážky, probíhala sklizeň hroznů hladce a sklidily se vynikající hrozny. Již v polovině října sklizeň hroznů skončila.
Alkohol - 13,5 % (obj.)Cukr - 2,0 g/lKyselina - 5,2 g/l
Toto víno je ideální jako aperitiv, doplněk k předkrmům nebo k typickým tyrolským jídlům, jako je špekáček a klobása, ale také k lehčím masům a jemným sýrům. Víno podávejte vychlazené na teplotu 13 – 15 °C.
Produkt obsahuje siřičitany.