UPOZORNĚNÍ: Máme nový e-shop – děkujeme za trpělivost, ladíme poslední detaily!
Javascript ve vašem prohlížeči se zdá být vypnutý. Pro optimální funkčnost webu je nutné ve vašem prohlížeči zapnout Javascript.
Potvrďte svou zemi
Vstup na tyto stránky je povolen pouze osobám starším 18 let.
VÍNO
Barva
Nejoblíbenějšíodrůdy
Vinařství
Oblíbené
Země
KOLEKCE VÍN
BARVA
OBLÍBENÉ
Vše dovnitř: VÍNO
chevron-right
Všechna vína
Novinky
TOP30
Výprodej
Dárky
Prosecco
Bílé
Vše dovnitř: Bílé
Suché
Polosuché
Polosladké
Sladké
Červene
Vše dovnitř: Červene
Růžové
Vše dovnitř: Růžové
Hibernal
Chablis
Chardonnay
Chianti
Malbec
Merlot
Pálava
Pinot grigio
Primitivo
Ryzlink rýnský
Ryzlink vlašský
Sauvignon
Solaris
Veltlínské zelené
Krist
Kendermanns
Carlo Pellegrino
Uherek
Schloss Wachenheim
Mikrosvín
Weinwurm
Ponte
Hort
Spěvák
Mokruša
Burrlein
Carl Jung
Cin&Cin
Akční kolekce
Salon vín
Letní vína
Archivní vína
Česko
Francie
Itálie
Španělsko
Izrael
Německo
Rakousko
Gruzie
Šumivé víno
Vše dovnitř: Šumivé víno
Sekt
Champagne
Frizzante
Crémant
Cava
Pét-nat
Fortifikované víno
Vše dovnitř: Fortifikované víno
Portské
Marsala
Naturální víno
Vše dovnitř: Naturální víno
Bio víno
Pét-Nat
Nesířené víno
Alkohol
Vše dovnitř: KOLEKCE VÍN
Vše
Kolekce bílých vín
Kolekce červených vín
Kolekce růžových vín
Kolekce mix
Nejprodávanější kolekce
Bublinky
Riesling
Nejmedailovější kolekce
Vinné párování
NEALKOHOLICKÉ VÍNO
EXKLUZIVNÍ VÍNA
Zaplatit prostřednictvím vašeho účtu.
Tento formulář je chráněn pomocí reCAPTCHA – platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.
Zaplatit jako nový zákazník.
Registrace přináší řadu výhod:
Produkty 1-12 z 280
Věrnostní program - ZLATÁ úroveň.
Červená vína se vyrábí jen z tmavě zbarvených hroznů, jelikož pouze tato vinná réva v sobě obsahuje červené barvivo. Jejich konečná barva se mění na základě stáří vína. Můžete se tedy potkat s lákavou fialovou, červenou nebo tmavou až hnědou barvou vína. S tím, jak červené víno stárne, jeho barva je méně koncentrovaná. Oblíbenost červeného vína rok od roku čím dál více roste. Ochutnejte některé z našich červených vín, která pro vás velmi pečlivě vybíráme.
Chuť červených vín bývá silnější a výraznější než u bílých vín. Hlavním faktorem, který určí konečnou chuť samotného vína, je samozřejmě zvolená odrůda a vinařství. V naší nabídce červených vín najdete širokou nabídku velmi oblíbených odrůd, jako je například Cuvée, Zweigeltrebe, Merlot, Cabernet Moravia nebo Rulandské modré. Pokud vás zajímají přímo vinaři, kteří nabízejí prvotřídní červená vína, podívejte se na vinařství Hort, Švásta a Kadlec, Krist a nebo vína ze světově proslulé oblasti Bordeaux.
Servírování červeného vína se provádí v pokojové teplotě okolo 15 °C. Červená vína jsou obecně vhodná k sýrům, masům, ale i dezertům. Ideální kombinace vína a pokrmu ale neexistuje. Spousta lidí miluje červené víno jen jako způsob, jak si zpříjemnit běžný den nebo večer s přáteli. Sami si určete, jaké červené víno vám bude vyhovovat, jelikož chutě každého z nás jsou velmi individuální. My vám rádi napovíme.
Každého milovníka červených vín určitě někdy napadlo, jak se jeho oblíbený alkoholický nápoj vyrábí. Proces výroby červeného vína se dá shrnout do několika částí.
Nejdříve se musí hrozny posbírat a to buď mechanicky nebo ručně. Z nich se pro výrobu vína vyberou jen ty nejkvalitnější hrozny. Další fází výroby je odstopkování bobulí, narušení slupky a následná macerace. Pokračuje se lisováním, fermentací, filtrací a čiřením. Poté víno zraje nejčastěji v nerezovém či betonovém tanku nebo v sudu a nakonec se lahvuje.
Červená vína, která se školí v sudech, mohou zrát i několik let. Délka zrání vín se liší. Některá vína si v sudu nebo v nerezu poleží jen pár týdnů a lahvují se prakticky hned (Beaujolais Nouveau, mladá vína, Svatomartinská vína), jiná se krášlí v sudu pouze 6 měsíců (španělské červené víno typu Roble), ale samozřejmě existují i velká červená vína, jako Bordeaux nebo Chianti, Malbec nebo Crianza které leží v sudech roky (často nesou název Riserva nebo Reserva na etiketě). Taková červená vína jsou velmi vhodná k archivaci, kde nabývají svou chuť a kvalitu.
Červená vína se také rozdělují stejně jako bílá vína, a to na suchá, polosuchá, polosladká a sladká:
Červená vína se vyrábí z desítky možných odrůd a mají obvykle mezi 11–15 % obsahu alkoholu. Vybrali jsme pro vás ta nejprodávanější a nejoblíbenější červená vína z našeho e-shopu:
Merlot – modrá odrůda s velkou historií pocházející z francouzské oblasti Bordeaux. Hrozny Merlotu se často přidávají do vín společně s odrůdou Cabernet Sauvignon, protože svou měkkostí mírní agresivní třísloviny Cabernetu. Chuť provází jemnou chuť s tóny kompotovaného a lesního ovoce.
Frankovka – Velmi známá odrůda, která pochází pravděpodobně z Rakouska. U nás se nejvíce pěstuje v moravské oblasti Velké Pavlovice a v okolí Mikulova. Pro Frankovku jsou charakteristické travnaté tóny, ostružinové aroma, vůně po švestkách nebo třešních.
Cabernet Sauvignon – Červené víno Cabernet Sauvignon pochází původně z Bordeaux. Patří mezi nejoblíbenější celosvětové odrůdy mezi vinaři a milovníky vína. V chuti můžete cítit tóny černého rybízu, třešní, ostružin, tabáku, cedrového dřeva či marmelády. Vína Cabernet Sauvignon vyzrávají velmi pomalu, a proto jsou velmi vhodná pro jejich archivaci při které se zvyšuje kvalita vína.
Rulandské modré - velmi oblíbená odrůda s dlouhou historií, také známá jako Pinot noir. Víno bývá zbarveno granátově až po cihlově hnědé tóny. V chuti i ve vůni lze vysledovat zahradní jahodu nebo švestky. Rulandské modré se dnes pěstuje po celém světě, a tak si vyberte svého favorita z kalifornských nebo z novozélandských Pinotů, anebo moravských Ruland z vinařství Krist, Zámeckého vinařství Bzenec nebo Pinot noir jako slavný mělnický Kalamář.
Cuvée červené – označení cuvée pochází z francouzštiny a pojmenovává vína, která se vyrábí (mísí) z více odrůd červeného vína, někdy také z odlišných ročníků. Spojením různých odrůd vína se využívá specifických vlastností každé z použitých odrůd a výsledným produktem je víno, které svými kvalitami mnohdy předčí odrůdová vína (vyrobené z jedné odrůdy). V umění kupážování vín dosáhli mistrovské úrovně především vinaři a sklepmistři v Bordeaux.
Morava a víno patří k sobě. Moravská vinařství, vinaři a jejich velká láska k vínu společně s dlouholetými zkušenostmi je to, co udělalo moravské víno pojmem, který u nás statečně konkuruje i vínům z dovozu. Na našem e-shopu najdete širokou škálu vín právě z Moravy. Každé vinařství se profiluje podle jiných vlastností - například podle své vlajkové odrůdy, lokality, půdy a podle podnebných podmínek - což se souhrnně nazývá terroir. Vinařství se mezi sebou liší také technologiemi používanými ke zpracování hroznů a mnoha dalšími aspekty. Podívejte se na všechna naše moravská vinařství a najděte si svého favorita.
Anna´s Way
BMVinařství
Boccantino
Bodegas Franco-Espanolas
Bodegas Luzón
Calabria Family Wines
Carlo Sani
Castello di Tasarollo
Esterházy
Finca Bacara
Finca El Origen
Galil Mountain Winery
Gnarly Head
Golan Heights Winery
Iris
Jiří Uherek
J. Stávek
Kim Crawford
Medici Ermete
Napier
Ogier
Oro Dei Sani
Produttori di Manduria
Quantum Winery
Školní statek Mělník
Švásta a Kadlec
Trejbalovo experimentální vinařství
Three Finger Jack
Varvaglione
Ventisquero
Vinařství Alma Cersius
Warre´s
WEINWURM
Woodhaven
Přečtěte si více o červených vínech na našem blogu:
Merlot - nejelegantnější odrůda na světě
Beaujolais Nouveau
Úvod do Bordeaux - čas nám ukáže, jak si stojí kupáže
Chianti - odrůda nebo region?
Kalifornie - země sluncem a vínem políbená
Syrah vs. Shiraz - co bylo dřív?