UPOZORNĚNÍ: Máme nový e-shop a ladíme poslední detaily. Pro přihlášení do Vašeho účtu si prosím obnovte Vaše heslo.
Javascript ve vašem prohlížeči se zdá být vypnutý. Pro optimální funkčnost webu je nutné ve vašem prohlížeči zapnout Javascript.
Potvrďte svou zemi
Vstup na tyto stránky je povolen pouze osobám starším 18 let.
VÍNO
Barva
Nejoblíbenějšíodrůdy
Vinařství
Oblíbené
Země
KOLEKCE VÍN
BARVA
OBLÍBENÉ
Vše dovnitř: VÍNO
chevron-right
Všechna vína
Novinky
TOP30
Výprodej
Dárky
Prosecco
Bílé
Vše dovnitř: Bílé
Suché
Polosuché
Polosladké
Sladké
Červene
Vše dovnitř: Červene
Růžové
Vše dovnitř: Růžové
Hibernal
Chablis
Chardonnay
Chianti
Malbec
Merlot
Pálava
Pinot grigio
Primitivo
Ryzlink rýnský
Ryzlink vlašský
Sauvignon
Solaris
Veltlínské zelené
Krist
Kendermanns
Carlo Pellegrino
Uherek
Schloss Wachenheim
Mikrosvín
Weinwurm
Ponte
Hort
Spěvák
Mokruša
Burrlein
Carl Jung
Cin&Cin
Akční kolekce
Salon vín
Letní vína
Archivní vína
Česko
Francie
Itálie
Španělsko
Izrael
Německo
Rakousko
Gruzie
Šumivé víno
Vše dovnitř: Šumivé víno
Sekt
Champagne
Frizzante
Crémant
Cava
Pét-nat
Fortifikované víno
Vše dovnitř: Fortifikované víno
Portské
Marsala
Naturální víno
Vše dovnitř: Naturální víno
Bio víno
Pét-Nat
Nesířené víno
Alkohol
Vše dovnitř: KOLEKCE VÍN
Vše
Kolekce bílých vín
Kolekce červených vín
Kolekce růžových vín
Kolekce mix
Nejprodávanější kolekce
Bublinky
Riesling
Nejmedailovější kolekce
Vinné párování
NEALKOHOLICKÉ VÍNO
EXKLUZIVNÍ VÍNA
Zaplatit prostřednictvím vašeho účtu.
Tento formulář je chráněn pomocí reCAPTCHA – platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.
Zaplatit jako nový zákazník.
Registrace přináší řadu výhod:
Produkty 1-12 z 28
Věrnostní program - ZLATÁ úroveň.
Dezertní víno je víno s vyšším obsahem cukru a často také alkoholu. Dezertní vína z naší nabídky krásně doprovodí sladká jídla - zákusky, cukroví, čokoládu, krémy, dorty i zmrzliny. Správně zvolené dezertní víno nepřidá celkovému dojmu na sladkosti. Naopak sladkou chuť krásně vyváží a obohatí o další tóny. Dezertní víno samo o sobě samozřejmě poslouží jako sladká tečka;-)
Dezertní vína jsou často sladká nebo polosladká vína, obvykle podávaná k dortům a dezertům. Rozlišujeme tato vína:
Fortifikované víno (likérové víno) - velmi silné dezertní víno vyrobené metodou fortifikace, tj. zastavením kvašení hroznů a přidáním destilátu (vínovice). Nejsladším příkladem takového produktu je portugalské Portské.
Vermut - dezertní víno plné bylinek a koření. Nejčastěji slazené cukrem, ale také často karamelem. Název pochází z německého slova Vermut, což znamená pelyněk. Obsah alkoholu od 12 % do 20 %.
Slámové víno - dezertní víno vyrobené ze sušených hroznů na slámových podložkách. Tento proces koncentruje přírodní cukr v hroznech.
Ledové víno - vyrábí se ze zmrzlých hroznů, hroznová šťáva v nich je díky mrazu podobně koncentrovaná jako u slámového vína.
Botrytické víno (plísňové víno) – tato vína vznikají z hroznů napadených ušlechtilou plísní, díky které vznikají krásně koncentrovaná vína. Jak je to možné? Ušlechtilá plíseň způsobuje odpařování vody z hroznů a koncentruje sladkou chuť a vůni dezertního vína.
Přirozeně sladká vína – při výrobě těchto vín se používají hrozny bohaté na cukry, které se sklízejí velmi pozdě, a díky tomu jsou silně vyzrálé. Jedná se o vína s nejvzácnějšími přívlastky Výběr z hroznů, Výběr z bobulí a Výběr z cibéb.
Nadýchaný krém a vanilkové krémy s máslovými tóny se budou skvěle párovat s bílými dezertními víny. Smetanový dezert samozřejmě skvěle doplní jiskřivá klasika - šampaňské nebo sladká dezertní vína z hroznů napadených ušlechtilou plísní Botrytis - zde například slavné Sauternes nebo Tokaji. Při hledání lehké a zajímavé kombinace se také vyplatí sáhnout po Moscato d'Asti, jemně perlivém víně z Piemontu vyznačujícím se sladkou chutí a nízkým obsahem alkoholu kolem 5 %.
Intenzita dezertů s čokoládou vyžaduje radikálnější volby. V kontextu extrémně sladkých dezertů může být nejlepší volbou láhev fortifikovaného vína, jako je portské, sherry, marsala nebo madeira. Hutná struktura, vysoký obsah alkoholu a bohatost rafinovaných vůní nezvýrazní, ale doplní a sladkost dezertu. V případě méně sladkého čokoládového zákusku, můžeme sáhnout i po suchém červeném víně, jehož dominantní tóny červeného ovoce a čokolády jsou konzistentní s dezertem. Například odrůda Malbec - to jsou višně v čokoládě, Chianti - třešně a fialky, testem by při takovém párování měl projít koncentrovaný australský Shiraz nebo kalifornský Zinfandel.
Osvěžující ovocný dezert svým aromatickým buketem s lehce kyselými tóny si žádá vína aromatická s dokonalou rovnováhou mezi kyselinkou a zbytkovým cukrem. Vhodný je "meruňkový" Ryzlink rýnský, jehož stupeň sladkosti lze díky jeho mimořádné všestrannosti upravit podle vlastních preferencí. Ideálním partnerem bude správně vybraný německý Riesling Feinherb (u nás polosuchý či polosladký), ale dobře uděláte, i když vsadíte na kořenitý Tramín červený.
Pro co nejlepší efekt se vždy vyplatí vzít v úvahu faktory, jako je kyselost, sladkost vína a struktura vína. Neméně důležité však je, aby nám vybraná láhev chutnala a dělala radost, takže při výběru dezertního vína k dortům, cukroví nebo k oblíbenému moučníku můžeme zohlednit naše oblíbené chutě, které v takové kombinaci mohou zafungovat jako zcela nový objev. Experimentování se meze nekladou. Právě to je na snoubení vín a pokrmů úžasné.