UPOZORNĚNÍ: Máme nový e-shop a ladíme poslední detaily. Pro přihlášení do Vašeho účtu si prosím obnovte Vaše heslo.
Javascript ve vašem prohlížeči se zdá být vypnutý. Pro optimální funkčnost webu je nutné ve vašem prohlížeči zapnout Javascript.
Potvrďte svou zemi
Vstup na tyto stránky je povolen pouze osobám starším 18 let.
VÍNO
Barva
Nejoblíbenějšíodrůdy
Vinařství
Oblíbené
Země
KOLEKCE VÍN
BARVA
OBLÍBENÉ
Vše dovnitř: VÍNO
chevron-right
Všechna vína
Novinky
TOP30
Výprodej
Dárky
Prosecco
Bílé
Vše dovnitř: Bílé
Suché
Polosuché
Polosladké
Sladké
Červene
Vše dovnitř: Červene
Růžové
Vše dovnitř: Růžové
Hibernal
Chablis
Chardonnay
Chianti
Malbec
Merlot
Pálava
Pinot grigio
Primitivo
Ryzlink rýnský
Ryzlink vlašský
Sauvignon
Solaris
Veltlínské zelené
Krist
Kendermanns
Carlo Pellegrino
Uherek
Schloss Wachenheim
Mikrosvín
Weinwurm
Ponte
Hort
Spěvák
Mokruša
Burrlein
Carl Jung
Cin&Cin
Akční kolekce
Salon vín
Letní vína
Archivní vína
Česko
Francie
Itálie
Španělsko
Izrael
Německo
Rakousko
Gruzie
Šumivé víno
Vše dovnitř: Šumivé víno
Sekt
Champagne
Frizzante
Crémant
Cava
Pét-nat
Fortifikované víno
Vše dovnitř: Fortifikované víno
Portské
Marsala
Naturální víno
Vše dovnitř: Naturální víno
Bio víno
Pét-Nat
Nesířené víno
Alkohol
Vše dovnitř: KOLEKCE VÍN
Vše
Kolekce bílých vín
Kolekce červených vín
Kolekce růžových vín
Kolekce mix
Nejprodávanější kolekce
Bublinky
Riesling
Nejmedailovější kolekce
Vinné párování
NEALKOHOLICKÉ VÍNO
EXKLUZIVNÍ VÍNA
Zaplatit prostřednictvím vašeho účtu.
Tento formulář je chráněn pomocí reCAPTCHA – platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.
Zaplatit jako nový zákazník.
Registrace přináší řadu výhod:
Co je Appassimento
Appassimento je unikátní metoda výroby vína, díky které vzniká především Amarone della Valpolicella a Valpolicella Ripasso. Tímto způsobem byly hrozny zpracovávány už v antickém Římě.
Hrozny se na keřích nechávají zrát co nejdéle, sklízejí se až na samém konci sklizně. Díky jsou hrozny více vyzrálé a koncentrované, s vyšší koncentrací cukru. Sběr se provádí pouze ručně, aby se vyloučily poškozené a plesnivé bobule. Pak se hrozny rozloží na rohože (převážně ze slámy) v dobře větraných místnostech
Hrozny se na keřích nechávají zrát co nejdéle, sklízejí se až na samém konci sklizně. Díky jsou hrozny více vyzrálé a koncentrované, s vyšší koncentrací cukru. Sběr se provádí pouze ručně, aby se vyloučily poškozené a plesnivé bobule. Pak se hrozny rozloží na rohože (převážně ze slámy) v dobře větraných místnostech nebo stodolách. Jak se hrozny postupně vysušují, ztrácejí vodu a scvrkávají se, jejich chuť a sladkost je ještě koncentrovanější. Po třech až šesti měsících se napůl vysušené hrozny jemně lisují a mošt se nechává pomalu kvasit při nízké teplotě, dokud nedosáhne požadované úrovně sladkosti a alkoholu. Vína se často školí v sudech a následně si ještě před uvedením na trh nějakou dobu poleží v lahvích.
Vína, která jsou vyráběna metodou appassimento, se italsky souborně označují jako passito. Jsou silná, koncentrovaná, s vysokým zbytkovým alkoholem a vyšší kyselinkou. Vína passito jsou také vhodná k archivaci, protože se v lahvi ještě dále vyvíjejí a s časem zrají k hlubší barvě a komplexnosti.